Teendők az utazás után (A kiutazó feladatai)

1. Költségelszámolás

Az utazó a kiküldetés költségeit legkésőbb a hazaérkezést követő két héten belül a Külföldi kiküldetési utasítás és költségelszámolás c. nyomtatványon köteles elszámolni.

Csak a Széchenyi István Egyetem nevére kiállított, KEF portálon keresztül megrendelt, az utazással közvetlenül felmerült költségek számlái számolhatók el.

Az elszámoláshoz szükséges – előírt módon felszerelt – költségelszámolást az utazó (vagy ügyintéző) a BJO munkatársához juttatja el, aki annak ellenőrzése után a Pénzügyi és Költségvetési Osztály, külföldi utazások elszámolásával foglalkozó ügyintézőjéhez továbbítja.

Amennyiben az engedélyezett kereten felüli költségek merültek fel az utazás során, azok az utalványozó engedélyével a munkaszámot terhelik (pl. vis major), illetve ennek hiányában a kereten kívül felmerült, vagy el nem számolható költségek (lsd. 1.1. pont) az utazót terhelik

„Külföldi kiküldetési költségelszámolás” nyomtatványt és „Külföldi kiküldetés napidíjának elszámolása” nyomtatványt egyidejűleg kérjük benyújtani.

A külföldi utazásról rövid írásos beszámolót kell készíteni, amit az elszámoláshoz mellékelni kell.

2. Személygépkocsi költségeinek elszámolása

A Gazdasági Igazgatóság által előírt rendben történik (mint a belföldi utazásokhoz szükséges dokumentumok leadásával). A kiküldetési rendelvényen (tanszéki titkárságon kérhető a formanyomtatvány) kell feltüntetni a gépkocsi és annak fogyasztási adatait is.

A kiküldetési rendelvényen csak az utazó saját, vagy házastársának tulajdonában lévő gépjármű üzemanyagfogyasztása számolható el. A dokumentumhoz csatolni kell:

  • Térképet az elszámolt távolságról (km-ről)
  • CASCO nyilatkozatot
  • a gépkocsi felelősségbiztosítási igazolás másolatát
  • a gépkocsi forgalmi engedélyének másolatát

Az üzemanyag árakat és a fogyasztást az APEH hivatalos adatai szerint kell meghatározni: http://apeh.hu/ (Üzemanyag-általány norma direkt link itt, az üzemanyag ár pedig ezen a linken található.). 
A futásteljesítményt (út hossza) igazolt km elszámolás alapján kell meghatározni (útvonaltervező, pl: http://maps.google.com ). 
Gépkocsi amortizáció nem számolható el.

3. Írásos beszámoló

A külföldi utazásról (legfeljebb 2 oldal terjedelmű) írásos beszámolót kell készíteni, amit az elszámoláshoz mellékelni kell.

Kancellári Hivatal Események

WAKO utánpótlás Kick-box Európa-bajnokság 2019. augusztus 24. - 2019. szeptember 1.
Bejelentkezés a 2019/20-as tanév I. félévére 2019. augusztus 28. 06:00 - 2019. szeptember 7. 23:55
Szenátusi Ülés 2019. augusztus 29. 14:00 - 16:00
Tantárgyválasztási időszak 2019. szeptember 2. - 2019. szeptember 7.